Menu

Föreläsningar

Bilder som upprör, förför och berör

Varför lyckas Elisabeth Ohlson Wallin alltid tränga igenom mediabruset med sina bilder? Vare sig det är en naken Camilla Henemark med Kungen , en cyklande Jesus eller en leende bankdirektör. Med sina över 30 års erfarenhet som fotograf och konstnär underhåller hon er med allvar och folkbildning.
  • Hur kan  bilder – allvarliga såväl som roliga – inspirera och utveckla oss till att tänka i nya tankebanor?
  • Är kanske en provokation till och med nyttigt för att vi ska utvecklas?
  • Varför blir vissa arga och vissa skrattar?

Just detta föreläser Elisabeth Ohlson Wallin för oss på ett lättsamt och humoristiskt sätt.

 

Kungen är farligare än Jesus (NY)

Elisabeth föreläser och berättar på ett varmt och humoristiskt sätt om sina bilder på Kungen, Jesus och statsministern. Behövs satiren och vad gör den med oss? Har bilden makt i dagens samhälle och behövs den politiska konsten?

 

Vem bestämmer vad som är normalt och vad som är onormalt, naturligt eller onaturligt?

Tar du ansvar för dina åsikter? Elisabeth vill att föredraget ska inspirera till att tänka i nya banor och få åhörarna att våga prata med varandra om känsliga ämnen. Genom att visa bilder både från sina kommersiella uppdrag och från sina konstnärliga utställningar berättar Elisabeth hur hon tänker och hur hon får sina idéer.

 

Från Tjackhora till Statsministern

Är ett visuellt föredrag av fotografen och konstnären Elisabeth Ohlson Wallin där du kan njuta, skratta och uppröras av en mängd bilder och upptäck det du inte visste fanns.

Elisabeths visuella föredrag passar för såväl stora som små sammanhang och pågår ca 45 – 60 minuter.

Elisabeth Ohlson Wallin fick sitt genombrott som konstnär 1998 i och med den laddade utställningen “Ecce Homo”som skildrar Jesus bland homosexuella. Fotoutställningen orsakade dödshot och stenkastning, men också en debatt om yttrandefrihet, kristendom och homosexualitet. Till och med Påven från sin Vatikanstol lade en “bulla” på Ecce Homo.

 

Maila eller ring vid intresse till Elisabeth Ohlson Wallin

elisabeth@ohlson.se, 0708-144242

 

För att boka föreläsningar:

Kontakta TALARFORUM
08-545 535 00

http://www.talarforum.se/elisabeth.ohlsonwallin